skip to Main Content

Over mij

Over Optikans

Optimale kansen voor iedereen!
Bereikbare en praktische hulp voor ouders en kinderen.
Persoonlijk, praktisch en op maat!

Brenda Kaptein

SKJ & BIG geregistreerde professional

In 2002 ben ik de opleiding verpleegkundige gaan doen in het ziekenhuis in Hardenberg.

Tijdens de opleiding – en later tijdens het werk als verpleegkundige – heb ik het coachen en begeleiden van pati├źnten altijd het leukste gevonden om te doen.

Na mijn opleiding wilde ik altijd een andere opleiding gaan volgen, waarbij ik mij wilde richten op kinderen. Helaas is het nooit gelukt om de kinderaantekening te behalen, maar nadat ik een aantal jaren in de wijkverpleging heb gewerkt, wist ik wat ik wilde!

Ik wilde gaan werken met kinderen en daarbij ben ik vooral geïnteresseerd in het coachen en begeleiding van gezinnen. Een aantal jaren geleden begon ik steeds vaker te denken aan het opstarten van een eigen bedrijf, maar wist ik nog helemaal niet wat ik echt wilde.

Totdat…

In 2013 ben ik begonnen met de studie Pedagogiek. Tijdens mijn studie heb ik het schooljaar 2014/2015 stage gelopen op VMBO school OSG Sevenwolden, vakcollege. Tijdens mijn stage kwam ik er achter dat er veel gezinnen zijn waarbij gedragsproblemen zorgen voor veel frustratie. Met het krijgen van inzichten en praktische tips blijken veel gezinnen snel weer grip in het gezin.

Naast mijn stage op school heb ik ook gewerkt in diverse logeerhuizen waar ik kinderen begeleidde met gedragsproblemen.

Inmiddels heb ik ervaring als ambulant begeleider bij gezinnen met (complexe) problematiek. Voor mij is het belangrijk om deze gezinnen te begeleiden op een praktische manier. Systemisch werken is hierin mijn uitgangspunt.

In 2021 heb ik de Training Geweldloos Verzet afgerond. Dit is een fijne, praktische methode die ik graag inzet tijdens de begeleiding van gezinnen.

In 2021 start ik met de opleiding Systeem Therapeutisch Werker wat een mooie aanvulling is op de kennis en ervaring die ik inmiddels heb opgedaan.

Back To Top