skip to Main Content

Over mij

Brenda Kaptein

SKJ & BIG geregistreerde professional

Inmiddels 20 jaar ervaring in de zorg en de afgelopen 10 jaar bezig met kinderen en gezinnen met gedragsproblemen en/of relatieproblemen.

Opvoeden kan voelen als een rit in een achtbaan waarbij je vele verschillende emoties ervaart. Je kunt ontzettend

genieten, maar er zijn ook momenten waarbij je met je handen in je haar zit. Dan is het fijn om ervaringen van een ander te horen of om hulp te krijgen van een specialist op dat gebied.

Als er iets niet lekker loopt in de ontwikkeling, uit een kind dat vaak in gedrag. Ik merk dat de omgeving dit gedrag niet altijd goed interpreteert waardoor de focus ligt op het gedrag en niet de oorzaak hiervan. Ik kijk naar het geheel.

Tijdens de begeleiding kijk ik wat jouw kind nodig heeft. Hierbij kijk ik ook naar het gezin, het systeem waar ik kijk naar

patronen die binnen gezinnen/relaties zijn ontstaan en ik probeer inzicht te geven hoe deze patronen kunnen worden doorbroken. Daarbij kijk ik naar in welke context problemen zijn ontstaan.

Het is maatwerk waarbij alle factoren, die hierbij van belang zijn, in kaart worden gebracht. Er wordt gebruikt gemaakt van verschillende middelen om de doelen te bereiken. Vanuit de opleidingen welke ik heb gevolgd werk ik met diverse methodieken, waaronder traumasensitief opvoeden, Geweldloos Verzet, Yucel Methode en ‘Ik leer leren’.

Back To Top