skip to Main Content

Ik leer leren training

Ieder kind kan leren… maar het gaat niet altijd vanzelf

Ondervindt jouw kind problemen met leren? Loopt het vast bij huiswerk en schooltaken? Het trainingsprogramma Ik Leer Leren biedt uitkomst en helpt jouw kind om zelf te ontdekken welke manier van leren het beste werkt… en om daar gericht en gemotiveerd mee aan de slag te gaan.

Voor wie is de training Ik Leer Leren?

Ik Leer Leren is een training voor kinderen en jongeren die vastlopen in hun schooltaken.

Het programma is geschikt voor:

 • Kinderen in de bovenbouw van de basisschool
 • Brugklassers
 • Kinderen in het 2e leerjaar van HAVO en VWO
 • Jongeren in het MBO en HBO
 • Hoogbegaafde kinderen

De Ik Leer Leren training kan dus al worden gevolgd vanaf het moment dat kinderen serieus met huis- en leerwerk aan de slag moeten, maar werpt ook op latere leeftijd nog vruchten af.

Bij welke leerproblemen helpt deze training?

Er zijn allerlei verschillende redenen waarom kinderen en jongeren worstelen met leren en hun schooltaken. De training Ik Leer Leren helpt bij het ontdekken van de persoonlijke leerstijl en reikt de methodes aan die daar het best bij aansluiten.

Daarom is de training geschikt voor:

 • kinderen met concentratieproblemen
 • kinderen met faalangst
 • kinderen die onder hun niveau presteren (“Er komt niet uit wat er in zit”)
 • kinderen met leerachterstanden
 • kinderen die het thuis wel kunnen, maar op school alles vergeten lijken te zijn.
 • kinderen die moeite hebben met automatiseren
 • kinderen die moeite hebben met structuur en organisatie
 • kinderen die zich laten afleiden door anderen
 • kinderen met dyslexie
 • kinderen met dyscalculie
 • kinderen met NLD
 • kinderen met AD(H)D
 • kinderen met motivatieproblemen

Wat leren kinderen en jongeren in deze training?

De Ik Leer Leren training is géén huiswerkbegeleiding, maar richt zich op de voorwaarden om te kunnen leren. Kinderen maken zich leermethodes eigen die het best passen bij hun eigen voorkeuren en sterke kanten. Daarom is het effect van de training blijvend, ook in latere school- en opleidingsjaren.

In de training komen alle aspecten van leren aan bod:

 • Leerstijl: wat is je talent en hoe zet je dit effectief in?
 • Leerstrategie: hoe pak je leerwerk, maakwerk en rekenwerk slim aan?
 • Faalangst: hoe ga je om met spanning en stress?
 • Concentratie: hoe blijf je bij de les en hoe houd je het vol?
 • Motivatie: wat doe je met ‘geen zin’ en saaie lessen?
 • Plannen: hoe organiseer je je huiswerk, taakopdrachten en vrije tijd?
 • Evalueren: hoe pak je je zaken aan en hoe kan het beter?

De training wordt gegeven door speciaal opgeleide trainers en met werkvormen die het kind op verschillende manieren stimuleren. Denken, voelen, doen en zoveel mogelijk zintuigen gebruiken om te leren: dat is de uitdaging. De trainers signaleren de specifieke behoefte van ieder deelnemend kind en kunnen zo nodig extra coaching bieden.

Al tijdens het volgen van de training halen kinderen concrete, betere leerresultaten: ze halen hogere cijfers, krijgen grip op faalangst, kunnen zich beter concentreren, leren beter plannen en krijgen meer motivatie om te leren.

Ook ouders krijgen meer inzicht in hoe hun kind het leren kan aanpakken en hoe ze daarbij kunnen helpen. Ook begrijpen ze meer van hun eigen manier van leren: veel ouders zeggen dat ze de kennis uit Ik Leer Leren graag 30 jaar eerder hadden willen hebben…

Wat kinderen zeggen over de training…

De uitspraken van deelnemende kinderen zijn het mooiste bewijsmateriaal van de werking en resultaten van de Ik Leer Leren training. Hieronder een kleine greep uit de reacties en ervaringen:

“Oohhhh… is dit leren? Ik ging van steeds een onvoldoende nu naar een 8,7.”

“Als ik samen met vrienden leer, haal ik hogere cijfers omdat dit bij mijn leerstijl past.”

“Als ik het zo aanpak, heb ik hogere cijfers en kost het me minder tijd.”

“Zo wil ik er wel mijn best voor doen.”

“Nou als dat het is, ga ik er toch gewoon voor zorgen dat ik over ga?”

“Mijn ouders geloven nu eindelijk dat ik niet twee uur achter elkaar kan leren.”

“Als ik me niet kan concentreren, kan ik er nu zelf voor zorgen dat ik mijn hoofd er weer bij heb.”

“Gelukkig weet ik nu hoe ik me kan voorbereiden op een toets.”

“Het groen denken helpt mij ook als ik met vriendinnen ben.”

“Dus je kan ook op andere manieren een makkelijke samenvatting maken?”

“Ik snap nu eindelijk waarom en waarvoor ik leer en huiswerk maken doe ik nu met meer plezier.”

Waar wordt de training gegeven?

Ik geef de training op scholen of in kleine groepen, een beetje afhankelijk waar de vraag is. Neem contact op om te horen wat de eerst komende mogelijkheid is.

Wat kost de training?

De kosten bedragen 182,50, dit is inclusief btw en het werkboek.

Aanmelden / Meer informatie

Als je meer informatie wil en/of je wil aanmelden vul dan onderstaand formulier in.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Back To Top